Dawid Szkudlarek to przynajmniej w teorii kibic, jakich na stadionie spotkamy wielu – lubi motocykle, dużą prędkość i rywalizację. Wyróżnia go jednak niezwykły zmysł kulinarny – od kilku lat bierze udział w ogólnopolskich konkursach, zajmując zresztą bardzo wysokie miejsca. Rok temu triumfował w rywalizacji Bocuse d’Or Poland, a niedawno okazał się najlepszy w prestiżowych zmaganiach Top Chefa. – Stadion żużlowy kojarzy mi się oczywiście z kiełbasą, musztardą i bułką, tu wielkiego pola na eksperymenty być nie może. To świętość podobna do tego zapachu spalonego oleju silnikowego, który unosi się nad torem – śmieje się Dawid Szkudlarek. – Polecam za to porobić doświadczenia z przepisami w domowej kuchni, naprawdę warto – dodaje gorzowianin.

 

W puli nagród projektu „Jestem ze Stali” pojawi się książka kucharska z Jego autografem Jak ją zdobyć? Wystarczy wejść na sportową platformę crowdfundingową FANS4CLUB.COM, wybrać projekt „Jestem ze Stali” i odpowiednią nagrodę. Pamiętajcie – dołączając do tej akcji, HONORUJECIE najlepszych żużlowców w Polsce. Naprawdę warto!

 

fot. Rafał Meszka

Udostępnij